Chrome Build 36 Has An Annoying Bug

Chrome developer build 36 has a bug that is causing links you click to open in Twitter to not load. What is happening is that I open Twitter, browse through items in my feed, and if one has a link to a web site, I click the link, a new tab opens, it looks like the page is loading, but eventually it stops loading and all I see a is a blank tab.

I reported the problem that I was having to the Google Chromebook users group (I was seeing this behavior on a Chromebook) and got responses that it was a known bug in build 36. I assume the problem occurs with any web site that is set up to direct clicks on links to open in a new tab or window. For me, I do this most often from Twitter.

My options are to either live with the problem, or step up to either the beta (Build 35) or stable (Build 34) Chrome channels. I decided to revert back to stable, because switching to either results in a Chromebook powerwash, which wipes the Chromebook.

My encounter with the bug coincided with my installing some new extensions, particularly Chromecast, Motorola Connect, and Sunrise. At first I was pretty sure the problem was being caused by Chromecast, but disabling and then uninstalling it did not fix the problem. Neither did removing the other two extensions.

After futsing around with the problem, I posted the issue to the Chromebook Google group, which lead to the feedback about the bug. I wished I had posted the issue on the group right away, I struggled with the problem for several days before doing so.


Last built: Wed, Jun 11, 2014 at 3:53 PM

By Frank McPherson, Thursday, May 15, 2014 at 11:24 AM. Welcome back my friends to the show that never ends.